30 Temmuz 2015 Perşembe

TEOG'da Başarı Sürpriz Değil;)

TEOG'a hazırlanan öğrencilerimden sıkça aldığım soruları blogumdan da yanıtlamak istedim. Bunlara daha önceki yazılarımda da detaylı bir şekilde değinmiştim. Onlara da göz atabilirsiniz:) İlköğretimin hangi seviyesinde olursanız olun yazdıklarım geçerlidir:)

  • 6., 7. veya 8. sınıf öğrencisi olabilirsiniz. TEOG'a okul puanı da dahil edildiği için okuldaki ders notlarınızı yüksek tutmalısınız. Eksik olduğunuz derslerin performans ödevlerini özenle yapmalısınız. 
  • Sınavda Matematik, Türkçe, Sosyal Bilgiler , Fen Bilimleri, İngilizce ve Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi dersleri eşit soru sayısına ve eşit puan getirisine sahip. ( Özel okul tercih edecekseniz bu durum değişiyor. Tercih etmek istediğiniz okulun sitesinden önem sırasına ve hangi derslerin TEOG puanlarının ortalamaya katıldığına bakabilirsiniz.) Bu yüzden her bir derse zaman ayırmalı ve her bir dersi önemsemelisiniz. 
  • Bir dersi en iyi okulda öğrenirsiniz. Sınıfta öğretmeninizi dinlemeli, not almalı, etkinliklere katılmalısınız. Çekingen, parmak kaldıramayan veya tahtaya kalkmak istemeyen bir öğrenci olabilirsiniz; oturduğunuz yerde soruları çözmeniz de sizin derse katılmanız demektir. 
  • Herkes "Tekrar çok önemlidir." der. Bu bir gerçek:) Çok söylendiği için mi yapılmıyor bilmiyorum ama gerçekten önemli! Tekrarı sıkıcı bulduğunuz için de yapmıyor olabilirsiniz o zaman bu halden kurtaralım sizi; konu tekrarını okuyarak, özet çıkararak, kendi kendinize veya birine anlatarak yapabilirsiniz. İnternet üzerinden ücretsiz ve icretli konu anlatım ve soru çözüm videoları izleyebilirsiniz. Kitabınızdaki etkinlikleri ve alıştırmaları çözebilirsiniz. Defterinizdeki çözülmüş soruları bir kağıda yazıp kendiniz çözebilirsiniz. Kavram haritaları hazırlayabilirsiniz; şekil, özet, örnek soru içeren haritalar size sonrası için de genel tekrar olanağı sağlayacaktır. Kendinize özgü yeni yöntemler de keşfedebilirsiniz:)
  • MEB okul kitaplarına önem veriyor. Bu yüzden öncelikle çalışmanız gereken kitap okul kitabınız. Etkinlikler, alıştırmalar, ünite değerlendirme soruları mutlaka çözülmeli ve yapılamayanlar öğrenilmeli. Ardından yardımcı kaynak temin etmelisiniz, tüm dersler yerine branş branş satılan kitapları tercih etmenizi tavsiye ederim. İster konu anlatımlı, konu özetli alın isterseniz soru bankası. Bu kaynaklarda testler basit, orta ve zor sorular içeriyordur. Böylece konuyu yorumlamayı da öğrenirsiniz. Soru çözmeye başlamadan önce konuya çok iyi çalışmalısınız, soru çözerek konu öğrenilmez. Soru çözerek konuyu daha iyi yorumlayabilirsiniz. 
  • Ben okuldan önde olmak istiyorum derseniz okula hazırlıklı gidebilirsiniz. Daha önce belirttiğim gibi videodan konu anlatımı izleyebilirsiniz, konu anlatım kitaplarından çalışabilirsiniz veya özel ders alabilirsiniz. Bilmediğiniz bir konuyu çalışabilmeniz için öncelikle temeliniz iyi olmalı. Ayrıca kendi kendinize anlayabildiğiniz dersleri tercih etmelisiniz. 
  • Geçmiş konularla ilgili eksiklerinizi de kapatmalısınız. Bunun için geçmiş yıllara ait eksik olduğunuz branştan kitaplar alıp çözebilirsiniz.
  • 8. sınıf öğrencileri diğer sınıflara göre daha heyecanlı. Yazı sadece tatil yaparak geçirmeyebilirsiniz ama sadece ders çalışarak da geçiremezsiniz. Doğru, verimli ders çalışma teknikleriyle tüm gün ders çalışmak yerine yeterli düzeyde ders çalışıp kalan zamanda da eğlenebilirsiniz. 
  • Konuları bitirdikten sonra konu ile ilgili TEOG'da çıkmış soruları da çözebilirsiniz. Böylece soru yapılarıyla da tanışmış olursunuz:) 
  • Bir konuyu iyi anladığınızda işin %70ini çözmüşsünüz demektir. Konu ile ilgili düzenli soru çözerek %20sini tamamlarsınız ve kendinize güvenip stres kontrolünüzü de yaptığınızda %10 ceptedir:) Başarılı olmanıza engel ne olabilir ki?:)
  • Kendinize inanın, güvenin ve düzenli çalışın:) Hepinize kolay gelsin:)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder